Nervøsitet

Det er naturligt at blive nervøs, hvis noget truer en eller ens nærmeste. Nervøsitet bliver et problem, hvis vi overreagerer eller gør os unødige bekymringer.

Årsager

→  Fysisk og psykisk stress
→  Hormonelt betinget: pubertet, PMS, graviditet, overgangsalder
→  Lavt blodsukker
→  Allergi og intolerance (for eksempel hvede eller kaffe)
→  P-piller, øvrig hormonbehandling og anden medicin
→  Blære- eller nyrebelastning

Kostråd:

Blodsukkerstabiliserende og fiberrig kost i form af hyppige måltider. Fibrene sænker den hastighed, hvormed sukker trænger ind i blodbanen. Havre virker beroligende. Rodfrugter styrker nyrerne. Begræns forbruget af salt. Undgå eller begræns stimulanser som kaffe, sort te og sukker.

Hav tillid til dig selv og andre. Sæt grænser. Find tryghed. Yoga og meditation er to gode muligheder for at opnå en større indre ro. Ro kan også opnås ved aktiviteter som svømning, træning i varmtvandsbassin og dans.

Vitaminer og mineraler:

Spis et stærkt vitamin- og mineralprodukt i tre måneder. Suppler eventuelt med stærke B-vitaminer, magnesium og kalcium.

Fedtsyrer:

Koldpressede planteolier til salater og anden kold mad. Fiskeolie i kapselform med et højt indhold af DHA, som mere end nogen anden fedtsyre øger aktiviteten i hjernen.

 Lægeurter:

Valeriana officinalis (baldrian)
og Chamomilla recutita (kamille) virker beroligende på nervesystemet. Der findes flere naturlægemidler på helsekosthylden, som også virker beroligende på et anspændt sind.

Hypericum perforatum (prikbladet perikum) virker specielt godt mod lettere depressioner og nervøsitet, specielt i klimakteriet.

OM SKRIBENTEN

MARIANNE PALM
er vores skribent indenfor biopati. 

Marianne er uddannet som biopat/naturopath i biologisk medicin, phytoterapeut og psykoterapeut.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *