To slags vafler
Portioner: 2-3 pers.
Morgenmadsvafler
Ingredienser:
- 1 spsk. chiafrø
- 0,5 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. bagepulver
- 0,3 tsk. salt
- 1 dl boghvedemel
- 30 g glutenfri havregryn
- 1 dl mandelmælk
- 1 dl vand
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1 spsk. kokosolie – gerne smeltet
- 0,5 dl quinoaflager
- 1 lille moden banan
Frokostvafler
Ingredienser:
- 2 æg 2-3 spsk. valset quinoa
- 2-3 spsk. glutenfri havregryn
- 1 spsk. chiafrø
- 3 spsk. mandelmel
- 3 spsk. kokosolie – gerne smeltet
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1 tsk. bagepulver Evt. en håndfuld hakket spinat
- Mandelmælk, så konsistensen passer til amerikanske pandekager.
Tilberedning
Alle ingredienserne blendes med en stavblender, og til sidst tilsættes kokosolien.
Lad dejen hvile i 3-5 minutter, mens vaffeljernet bliver varmt.
Det er ikke nødvendigt at bruge fedtstof på vaffeljernet, da den smeltede kokosolie i dejen er tilstrækkelig.
Kom ca. 1 – 1 ½ dl dej på pladen (afhængigt af vaffeljernets størrelse), og bag ved middelvarme ca. 2-3 minutter pr. vaffel.
Noter:
Køles af på en rist, da de ellers bliver bløde.
Kan holde sig fire til fem dage på køl, eller frys evt. resten ned.
Spis vaflerne til morgenmad eller frokost med friske bær eller avokado, grøntsager eller laks
To slags vafler
Stenalderbrød med æg og avocado
Nem broccolisalat
Glutenfri boller
Funktionel Kost af Lene Lysholm
Fennikelsalat med ananas
Blomkålstaboulleh
- 1
- 2
Pilebarkekstrakt
OM SKRIBENTEN
LENE LYSHOLM
er vores skribent hos Naturehealth.
Lene er uddannet Biopat & Naturopath ibm, og har derudover flere overbygninger herunder speciale i kræft, certificeret Sundhedsrådgiver v. Umahro, Dnalife® certification, Nordic Laboratories, NLP Practitioner. Derudover er hun også forfatter til e-bogen ”Funktionel Kost.