Glutenfri boller
Portioner: 12 styk.
Ingredienser:
- 15 g gær
- 5 dl lunken vand
- 20 g HUSK (bageversionen)
- 65 g boghvedemel
- 65 g majsmel
- 1 tsk. havsalt
- 270 g glutenfri havremel
- 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
Tilberedning
— Rør gæren ud i det lunkne vand, og tilsæt HUSK. Rør godt, indtil konsistensen er som gelé.
— Tilsæt resten af ingredienserne, og rør grundigt i 5 minutter. Det er nemmest at bruge en røremaskine. Mærk efter, om dejen kan klare mere havremel.
— Dejen skal være til at røre i, men uden at være for flydende.
— Dæk skålen med låg, og lad dejen hæve 1 time et lunt sted. Den kan også hæve natten over i køleskabet.
— Tag dejen op med to spiseskeer, og sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, pensl med vand.
— Lad dem hæve yderligere 30 minutter, og bag dem ca. 12 minutter ved 180 grader.
Noter
Lidt af havremelet kan erstattes af glutenfri havregryn.
Derudover kan man eksperimentere med at tilsætte nødder, korn og/eller frø – det giver en anden krumme, og begge dele bliver dejligt!
Tip! Bag dobbeltportion, og frys ned – hvis der er flere tilbage.
To slags vafler
Stenalderbrød med æg og avocado
Nem broccolisalat
Glutenfri boller
Funktionel Kost af Lene Lysholm
Fennikelsalat med ananas
Blomkålstaboulleh
- 1
- 2
Pilebarkekstrakt
OM SKRIBENTEN
LENE LYSHOLM
er vores skribent hos Naturehealth.
Lene er uddannet Biopat & Naturopath ibm, og har derudover flere overbygninger herunder speciale i kræft, certificeret Sundhedsrådgiver v. Umahro, Dnalife® certification, Nordic Laboratories, NLP Practitioner. Derudover er hun også forfatter til e-bogen ”Funktionel Kost.